Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Dukan creamy Custard Pie

ΝΤΟΥΚΑΝ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

(Από την Φλώρα Ντάμα)

Dukan creamy Custard Pie - dukanomageirevontas.blogspot.com

Άλλη μία απ τις παλιές συνταγές της Φλώρας, μια συνταγή απ τις πρώτες που δοκίμασα στην δίαιτα Ντουκάν!
Γιατί ... ο παλιός είν' αλλιώς ... πως να το κάνουμε!!!

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να μπείτε στο ποστ: Dukanomageirevontas Team posts


Υλικά
  • Για την βάση
    • 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης
    • 2 κ.σ. πίτουρο σιταριού (για gluten free αντικαταστήστε το με το κατάλληλο βρώμης)
    • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

  • Για την κρέμα
    • 3 αυγά
    • 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα έως 2% λιπαρά ή 2 γιαούρτια έως 2% λιπαρά
    • 1 φλυτζάνι γάλα έως 1,5% λιπαρά
    • 6 κ.σ. γλυκαντικό
    • 1 κ.γ. μπέικιν
    • άρωμα βούτυρο ή βούτυρο βανίλια
    • 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης

  • Για το σιρόπι
    • 400 ml βραστό νερό
    • 8 κ.σ. γλυκαντικό
    • άρωμα βούτυρο
    • άρωμα πορτοκάλι προαιρετικά
    • άρωμα μέλι αν έχετε

Εκτέλεση


1. Ετοιμάζουμε την βάση του γλυκού μας, ανακατεύοντας σ ένα μπωλ όλα τα υλικά. Απλώνουμε την μισή ποσότητα σαν βάση σε ένα στρογγυλό ταψάκι από γαλακτομπούρεκο.

2. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά και προσθέτουμε συνεχίζοντας να χτυπάμε τα τυριά ή το γιαούρτι, το γάλα, το γλυκαντικό, το μπέικιν, τα αρώματα και τέλος το πίτουρο βρώμης.

3. Απλώνουμε την κρέμα μας προσεκτικά στο ταψάκι (αργά για να μην ανακατευτεί με το πίτουρο της βάσης) και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μείγμα βάσης.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρέμα μας.

5. Όταν ψηθεί το γαλακτομπούρεκο μας ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι, στη φωτιά, να πάρουν βράση και σιροπιάζουμε κατ΄ευθείαν.

6. Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει λίγο η κρέμα και σερβίρουμε.


Dukan creamy Custard Pie - dukanomageirevontas.blogspot.com


More Sweet Recipes here: Dukan Sweets

Dukan Sweets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου