ΝΤΟΥΚΑΝ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΑΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ
(Από την Βενετία Σταυρίδου)
Dukan Pork Loin Cold Cuts - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Και μιας και είναι δύσκολο να φάμε χοιρινό αλλαντικό στην Ντουκάν, η Βενετία μας έδωσε μια πάρα πολύ καλή και νόστιμη λύση!
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θα χρησιμοποιούσατε το ζαμπόν ... σε σάντουιτς, πίτες, πίτσα ή και σκέτο σαν συνοδευτικό ή μεζεδάκι.
Υλικά
- 1μισι κιλό χοιρινό άπαχο
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι κατά προτίμηση
- φρεσκο-τριμμένο πιπέρι κατά προτίμηση
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κύβο λαχανικών τριμμένο (αν έχετε τον κατάλληλο)
Εκτέλεση
1. Σ' ένα μπωλάκι ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και τα ανακατεύουμε ν αναμειχθούν οι γεύσεις.
2. Μαρινάρουμε το κρέας μας με το μείγμα μπαχαρικών, να καλυφθεί όλο και το τυλίγουμε σε μια λαδόκολα σαν ρολό.
3. Ψήνουμε στους 170 (όχι παραπάνω, για να σιγο-ψηθεί και να μην μας καεί) για 3 ώρες περίπου.
4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φετούλες σαν αλλαντικό.
2. Μαρινάρουμε το κρέας μας με το μείγμα μπαχαρικών, να καλυφθεί όλο και το τυλίγουμε σε μια λαδόκολα σαν ρολό.
3. Ψήνουμε στους 170 (όχι παραπάνω, για να σιγο-ψηθεί και να μην μας καεί) για 3 ώρες περίπου.
4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά κόβουμε προσεκτικά σε λεπτές φετούλες σαν αλλαντικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου