ΝΤΟΥΚΑΝ ΜΑΡΜΠΡΕ
(Από την Αργυρώ Παπουτσίδου)
Dukan Marble Cake - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Την ημέρα που το πόσταρε, μας φάνηκε απίστευτο για να ναι αληθινό!
Κυριολεκτικά έγινε το κέικ της ομάδας! Είτε ακριβώς η συνταγή της Αργυρώς, είτε με μικρές παραλλαγές!
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να μπείτε στο ποστ: Dukanomageirevontas Team posts
Υλικά
- 4 αυγά χωρισμένα
- πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ασπράδι σκόνη
- 2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 5 κ.σ. γλυκαντικό (βάλτε και παραπάνω καλύτερα)
- 3 κ.σ γάλα πούδρα
- 3 κ.σ. πίτουρο βρώμης
- βανιλίτσες ή άρωμα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- στην μισή δόση προσθέτουμε 1 κ.γ. κακάο και 2 κ.σ. γλυκαντικό
!! Μία παραλλαγή είναι η εξής αντικατάσταση: αντί 3 κ.σ πίτουρο βρώμης να βάλουμε 5 κ.σ. πίτουρο βρώμης και 1 κ.σ. πίτουρο σιταριού (δηλαδή διπλή ποσότητα πίτουρων στη μονή δοση) !!
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε αφιχτή μαρέγκα.
2. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ασπράδι σε σκόνη, τους κρόκους, το γιαούρτι, το γλυκαντικό, το γάλα πούδρα και το πίτουρο.
3. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και τα αρώματα κι ανακατεύουμε απαλά.
4. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και προσθέτουμε στο μισό το κακάο και το εξτρά γλυκαντικό.
5. Ρίχνουμε τα δύο μείγματα σε φόρμα σιλικόνης και φήνουμε στους 180 για περίπου 25-30 λεπτά. Δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο μέσα.
2. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ασπράδι σε σκόνη, τους κρόκους, το γιαούρτι, το γλυκαντικό, το γάλα πούδρα και το πίτουρο.
3. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και τα αρώματα κι ανακατεύουμε απαλά.
4. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και προσθέτουμε στο μισό το κακάο και το εξτρά γλυκαντικό.
5. Ρίχνουμε τα δύο μείγματα σε φόρμα σιλικόνης και φήνουμε στους 180 για περίπου 25-30 λεπτά. Δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα αν είναι ψημένο μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου