ΝΤΟΥΚΑΝ ΤΟΥΡΣΙ
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Τουρσί φτιάχνετε?
Αν όχι, καιρός να αρχίσετε!
Τι πιο εύκολο για τις PV μέρες, να συνοδεύσουμε τα ψητά μας με λαχανικά εποχής τουρσί.
Ή ακόμη και τα σάντουιτς μας.
Ποικιλία, χρώμα και προπαντός ευκολία!!!
Αν δεν σας αρέσει το πολύ πικάντικο, μειώνετε τις δόσεις στην καυτερή πιπεριά και τα μπαχαρικά.
Υλικά
Για την Άλμη
- 2 φλυτζάνια Νερό
- 3 σκελίδες Σκόρδο
- 1 φλυτζάνι Ξύδι
- 3 κ.σ. χοντρό Αλάτι
- 1 κ.γ. Στέβια προεραιτικά
Για το Τουρσί
- 1 μεγάλο Βάζο
- Λαχανικά εποχής
- 1 καυτερή Πιπεριά κομμένη στη μέση
- 2-3 σκελίδες Σκόρδο
- Σπόρους Πιπέρι
- Σπόρους Μουστάρδας
- Σπόρους Κόλιανδρο
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο και κουνουπίδι, κόβουμε σε μικρές φουντίτσες και τις πλένουμε σε νερό με ξύδι.
Κόβουμε τις πιπεριές μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τα αγγουράκια σε μισές ροδέλες, τα καρότα σε μπαστουνάκια ή όπως αλλιώς προτιμάμε.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Ετοιμάζουμε την Άλμη:
Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Ρίχνουμε και το ξύδι και το αλάτι και βράζουμε 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
Αφαιρούμε τα σκόρδα και τα πετάμε.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Στη φάση αυτή, προεραιτικά μπορούμε να ζεματίσουμε μερικά λαχανικά για 2 λεπτά.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Γεμίζουμε σιγά σιγά το βάζο. Βάζουμε πρώτα τα δύο κομμάτια καυτερής πιπεριάς στις άκρες και ρίχνουμε λίγα λίγα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε ανάμεσα σκελίδες σκόρδο και σπόρους μπαχαρικών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα λαχανικά.
Πιέζουμε με το χέρι μας, να μην μείνει πολύς χώρος κενός.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Προσθέτουμε στην άλμη μας την στέβια και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας να διαλυθεί.
Ρίχνουμε την άλμη πάνω στα λαχανικά μας, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα.
Αν έχει μείνει χώρος, μπορούμε να βάλουμε 1-2 μικρά πλυμμένα λεμόνια για να καλυφθεί το κενό. Κλείνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Κρατάμε το τουρσί στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου, εκτός κι αν κάνουμε κομποστοποίηση.
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Καλή σας όρεξη και…keep Dukaning!!!
Dukan Pickled Vegetables - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου