Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Dukan Anchovies marinaded

ΝΤΟΥΚΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

(Από την Γεωργία Βεντούρη)

Dukan Anchovies marinaded - dukanomageirevontas.blogspot.com

Η Γεωργία μας φτιάχνει αρκετά συχνά γαύρο απ΄ ότι έχω παρατηρήσει...
Ένα εύκολο και οικονομικό ψαράκι, αλλά με πολύ καλά διατροφικά στοιχεία, όπως και οι σαρδέλες που μ αρέσουν εμένα!
Μπορείτε να τον προσθέσετε σε σαλάτες, πίτες, πίτσα ή να τον φάτε σκέτο σαν μεζεδάκι.



Υλικά
  • 250-300 γρ. γαύρο
  • χοντρό αλάτι
  • ξύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • σκόρδο και μαϊντανό φρέσκο προεραιτικά

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψαράκια μας.

2. Σ' ένα γυάλινο πυρέξ ή τάπερ, στρώνουμε αλάτι και απλώνουμε πάνω τον γαύρο. Όταν γεμίσει η στρώση, καλύπτουμε κι από πάνω με αλάτι.

3. Πάνω απ το αλάτι απλώνουμε δεύτερη στρώση ψάρια και καλύπτουμε πάλι με αλάτι και συνεχίζουμε το ίδιο αν έχουμε μεγάλη ποσότητα ψαριών.

4. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 5 ώρες, να "ψηθεί" με το αλάτι.

5. Μετά, το βγάζουμε απ το ψυγείο και αφαιρούμε (στραγγίζουμε) τα υγρά του αλατιού ή ακόμα καλύτερα τα ξεπλένουμε για να μην έχουν πολύ αλάτι και γίνεται κατακράτηση.

6. Ξαναβάζουμε τον γαύρο στο σκεύος, καλύπτουμε με ξύδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σκόρδο για άρωμα.

7. Μετά στραγγίζουμε τον γαύρο και καταναλώνουμε όσο θέλουμε. Εάν περισσέψει, τον τοποθετούμε σ ένα τάπερ, καλυμμένο με ελαιόλαδο, για να συντηρηθεί για λίγες μέρες στο ψυγείο.

8. Όταν θέλουμε να φάμε τον υπόλοιπο, ξεπλένουμε ή στραγγίζουμε καλά απ το ελαιόλαδο, να μείνει ελάχιστη ποσότητα.

---Μπορούμε να τον σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.


More Sea Food Recipes here: Dukan Sea Food Recipes

Dukan Sea Food Recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου