ΝΤΟΥΚΑΝ ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΑ
Dukan Pita Bread - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Τις τελευταίες μέρες βλέπω πολλές φίλες στην ομάδα να βάζουν post με Ντουκάν σουβλακόπιτα.
Επειδή έχω δοκιμάσει στο παρελθόν διάφορες συνταγές που δυστυχώς μου μύριζαν σαν ομελέτα, σας βάζω αυτήν που κατέληξα ότι με ευχαριστεί περισσότερο!
Κι επειδή την έχω"εμπνευστεί" απ τα στρογγυλά ψωμάκια, τα φτιάχνω και τα δύο μαζί για να κερδίζω χρόνο.
Στις φωτο που θα δείτε, έχω βάλει 1/2 κ.σ. πίτουρο βρώμης και 1/2 κ.σ. πίτουρο σιταριού για όσες θέλουν να κρατήσουν την υπόλοιπη βρώμη τους για γλυκάκια.
Υλικά
- 1 κ.σ. πίτουρο βρώμης (ή 1/2 βρώμης και 1/2 σιταριού)
- 3 κ.σ. γάλα σκόνη Regilait ή 1μισι κ.σ. γάλα πούδρα
- 1/2 κ.σ. τυρί Ζεμύθα
- 1/2 κ.σ. Protifar
- 1/2 κ.γ. σκόνη Κόντζακ
- 1/4 κ.σ. γλυκαντικό
- 1/2 κ.σ. ξηρή μαγιά (διαλυμένη σε 1,5 κ.σ. χλιαρό νερό με το γλυκαντικό)
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- άρωμα βούτυρο
Εκτέλεση
Διαλύουμε το γλυκαντικό και την μαγιά στο χλιαρό νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε από μούλτι το πίτουρα, το γάλα σκόνη, την Ζεμύθα, το Protifar και το Κόντζακ να ανακατευτούν και να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε την πάπρικα και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο.
Χτυπάμε το ασπραδι με το αλάτι και το άρωμα βούτυρο με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, να γίνουν μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον κρόκο, μετά τα στερεά υλικά μας και τέλος την μαγιά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με αυγοδάρτη αν το μίξερ μας δεν έχει χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ταψάκι (σιλικόνης αν έχετε).
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 και βάζουμε μέσα το ταψάκι, χωρίς προθέρμανση για να "δουλέψει" η μαγιά με την ζέστη.
Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά (μετά που θα έχει προθερμανθεί ο φούρνος), γυρνάμε την πίτα μια φορά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Την βγάζουμε και την κρατάμε σε μια καθαρή πετσέτα τιλιγμένη για να μην ξεραθεί μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα μπορούμε να την ζεστάνουμε 5" στα μικροκύματα για να μπορεί να τυλιχτεί.
Χτυπάμε το ασπραδι με το αλάτι και το άρωμα βούτυρο με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, να γίνουν μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τον κρόκο, μετά τα στερεά υλικά μας και τέλος την μαγιά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με αυγοδάρτη αν το μίξερ μας δεν έχει χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ταψάκι (σιλικόνης αν έχετε).
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 και βάζουμε μέσα το ταψάκι, χωρίς προθέρμανση για να "δουλέψει" η μαγιά με την ζέστη.
Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά (μετά που θα έχει προθερμανθεί ο φούρνος), γυρνάμε την πίτα μια φορά και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Dukan Pita Bread - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Την βγάζουμε και την κρατάμε σε μια καθαρή πετσέτα τιλιγμένη για να μην ξεραθεί μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα μπορούμε να την ζεστάνουμε 5" στα μικροκύματα για να μπορεί να τυλιχτεί.
Dukan Pita Bread - dukanomageirevontas.blogspot.com |
Καλή σας όρεξη και…keep Dukaning!!!
Dukan Pita Bread - dukanomageirevontas.blogspot.com |
More Bread & Pies recipes here: Dukan Bread & Pies Recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου